Σα 8 Φεβρουαρίου 25
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2009Δελτία Τύπου Απρίλιος 200908-04-2009: Απονομή μεταπτυχιακών διπλωμάτων στους σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Ασφαλείας

08-04-2009: Απονομή μεταπτυχιακών διπλωμάτων στους σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Ασφαλείας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
210-6977505

Αθήνα, 08 / 04 /2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, απένειμε τα διπλώματα στους 40 αποφοίτους της 12ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Εθνικής Ασφαλείας, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα (08-04-2009) στις 11.00, στην έδρα της Σχολής (Λεωφόρος Θρακομακεδόνων 101, Αμυγδαλέζα Αχαρνές).

Στην τελετή χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος και ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος.

Στην απονομή παρέστησαν: η Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας με επικεφαλής τον Αρχηγό του Σώματος Αντιστράτηγο Βασίλειο Τσιατούρα, ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης , εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθηγητές της Σχολής, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών Ενώσεων. Τα πτυχία απονεμήθηκαν σε:

  • 31 Ανώτερους Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας,
  • 1 Ανώτερο Αξιωματικό των Ενόπλων Δυνάμεων,
  • 2 Ανώτερους Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος,
  • 1 Ανώτερο Αξιωματικό τού Λιμενικού Σώματος,
  • 3 Ανώτερους Αξιωματικούς της Κυπριακής Αστυνομίας και
  • 2 Ανώτερους Πολιτικούς Υπαλλήλους του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

Ο κ. Γενικός Γραμματέας ξεκινώντας την ομιλία του μετέφερε στους σπουδαστές, τους χαιρετισμούς του Υπουργού Εσωτερικών καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Συνεχίζοντας την ομιλία του, είπε :

«Χαιρετίζω την σημερινή τελετή. Με αισθήματα τιμής και αναγνώρισης του πρόσθετου έργου που προσφέρει η Σχολή Εθνικής Ασφαλείας, στην εκπαίδευση, μετεκπαίδευση, συνεχή επιμόρφωση των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμενικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Δημόσιου Τομέα, αλλά στα πλαίσια των συνεργασιών, και των στελεχών της Κυπριακής Αστυνομίας.

Σε όλο αυτό το επίπεδο και πλαίσιο, η ακαδημαϊκή προσφορά της Σχολής Εθνικής Ασφαλείας είναι πολύτιμη.

Είναι πλέον κοινός τόπος, ότι η έννοια της εθνικής ασφάλειας περιλαμβάνει όχι μόνον την εδαφική ακεραιότητα, αλλά και την εσωτερική δημόσια τάξη και την οικονομική και κοινωνική ευημερία των πολιτών […]».

Ως προς το καθεστώς ασφάλειας στο σύγχρονο περιβάλλον ο κ. Γενικός τόνισε πως:

«Η Ελληνική Αστυνομία, όπως και τα άλλα Ευρωπαϊκά Αστυνομικά Σώματα, καλείται να αντιμετωπίσει τα θέματα της ασφάλειας σε ένα περιβάλλον που συνεχώς αναδιαμορφώνεται. Οι καθημερινά ραγδαίες εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο, προκαλούν στους ανθρώπους αισθήματα αβεβαιότητας και ανασφάλειας […].

Η εποχή του εμπειρισμού, ιδίως για τομείς διοικήσεως κοινωνικού ενδιαφέροντος και κοινωνικής αποστολής, παρήλθε ανεπιστρεπτί. Απαιτείται επαγγελματισμός, επιστημονική γνώση των θεμάτων, κατανόηση του προβλήματος και επιλογή των μεθόδων επίλυσής του: των πιο αποτελεσματικών, των πιο σύγχρονων, των πιο παραγωγικών. Αυτός είναι ο όρος που τηρείται στη Σχολή και αναμένει η κοινωνία να τον μετουσιώσετε σε πράξη στην καθημερινότητα.

Ανασυντάσσουμε τις ιδέες και τους σχεδιασμούς μας, παρακολουθούντες τα διεθνή πρότυπα. Προσεγγίζουμε τις αλλαγές, οι οποίες επηρεάζουν ως επαγγελματίες, τους αξιωματικούς, τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης, αλλά και το κοινωνικό σύνολο. Η επιτυχής αντιμετώπιση των παραδοσιακών, αλλά και των νέων μορφών εγκληματικότητας, πρέπει να στηρίζεται στην νόμιμη χρήση των διαθέσιμων μέσων που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία, στις νέες στρατηγικές και τακτικές δράσεις, στην βελτίωση της συνεργασίας στον Τομέα των πληροφοριών και στην αναβάθμιση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των Υπηρεσιών […]».

Η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας λειτουργεί από το 1997 και υπάγεται στην Αστυνομική Ακαδημία της Ελληνικής Αστυνομίας. Αποστολή της είναι η μετεκπαίδευση σε επίπεδο μεταπτυχιακό των Ανωτέρων Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, της Κυπριακής Αστυνομίας, καθώς και υπαλλήλων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη στρατηγική και την πολιτική Εθνικής Ασφάλειας.

Η φοίτηση στη Σχολή είναι διάρκειας ενός εκπαιδευτικού έτους και το διδακτικό προσωπικό, απαρτίζεται από διακεκριμένους επιστήμονες, Πανεπιστημιακούς καθηγητές, Ακαδημαϊκούς και από Πολιτικούς, Κυβερνητικούς και Υπηρεσιακούς παράγοντες. Η διδακτέα ύλη αφορά θέματα:

  • Διακρατικών και Διεθνών Σχέσεων, Διεθνών Οργανισμών,
  • Ευρωπαϊκού και Διεθνές Δίκαιου,
  • Πολιτικής και Διπλωματικής Ιστορίας,
  • Διοικητικής Επιστήμης και Πρακτικής στη Δημόσια Διοίκηση
  • Κρατικής και Δημόσιας Ασφάλειας
  • Διαχείρισης Κρίσεων.

Τελευταίες Αναρτήσεις