Σα 8 Φεβρουαρίου 25
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2008Δελτία Τύπου Μάιος 200826-05-2008: Απονομή μεταπτυχιακών διπλωμάτων στους σπουδαστές τής Σχολής Εθνικής Ασφάλειας

26-05-2008: Απονομή μεταπτυχιακών διπλωμάτων στους σπουδαστές τής Σχολής Εθνικής Ασφάλειας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
210-6977505
 
 
 
 
 
 
 
 
Αθήνα, 26/5/2008
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

 

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Χηνοφώτης απένειμε τα διπλώματα στους 38 αποφοίτους τής 11ης Εκπαιδευτικής σειράς τής Σχολής Εθνικής Ασφαλείας, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα (26-05-2008) στις 10.30, στην έδρα τής Σχολής (Λεωφόρος Θρακομακεδόνων 101, Αμυγδαλέζα Αχαρνές).
 
Στην τελετή χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος και ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας τής Ελληνικής Αστυνομίας Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος.
 
Παρέστησαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης τής Κυπριακής Δημοκρατίας                κ. Κύπρος Χρυσοστομίδης, ο Αρχηγός τής Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, o Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αθανάσιος Κοντοκώστας, ο Διοικητής τής Ε.Υ.Π. κ. Ιωάννης Κοραντής, εκπρόσωποι των δημοτικών Αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί τής Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Τα πτυχία απονεμήθηκαν σε:
 
29 Ανώτερους Αξιωματικούς τής Ελληνικής Αστυνομίας,
1 Ανώτερο Αξιωματικό των Ενόπλων Δυνάμεων,
1 Ανώτερο Αξιωματικό τού Πυροσβεστικού Σώματος,
2 Ανώτερους Αξιωματικούς τού Λιμενικού Σώματος,
2 Ανώτερους Αξιωματικούς τής Κυπριακής Αστυνομίας και
3 Ανώτερους Πολιτικούς Υπαλλήλους τού ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.
 
Ο κ. Υφυπουργός στην ομιλία του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι στο σύγχρονο περιβάλλον η Ελληνική Αστυνομία, έχει ως βασική στρατηγική επιδίωξη την καλλιέργεια στελεχών ικανών να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις.
 
«Η Σχολή Εθνικής Ασφαλείας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες προς την κατεύθυνση αυτή. Η υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή και αστυνομική εκπαίδευση που παρέχεται στη Σχολή από καταξιωμένους καθηγητές αποσκοπεί στο να παρέξει στους σπουδαστές τα εφόδια εκείνα που θα τους επιτρέπουν αφενός να έχουν άμεση αντίληψη των παραμέτρων εκείνων που συνθέτουν κάθε φορά τον εγκληματολογικό χάρτη, αφετέρου να είναι σε θέση να οργανώνουν και την προσφορότερη κάθε φορά αντίδραση […]».
 
Ο κ. Χηνοφώτης, συνέχισε λέγοντας ότι η Σχολή:
 
«Αποσκοπεί και στην καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά και των άλλων δημοσίων φορέων τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο […]».
 
Ως προς το καθεστώς ασφάλειας στο σύγχρονο περιβάλλον ο κ. Υφυπουργός τόνισε πως:
 
«[…] Η Ελληνική Αστυνομία, όπως και τα άλλα ευρωπαϊκά αστυνομικά Σώματα, καλείται να φέρει σε πέρας την αποστολή της σε ένα περιβάλλον που συνεχώς αλλάζει και αναδιαμορφώνεται. Οι νέες και ταχύτατα εξελισσόμενες τεχνολογίες στους τομείς των επικοινωνιών και των μεταφορών επιφέρουν, σχεδόν καθημερινά, ραγδαίες μετεξελίξεις στις δομές τής κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής και οργάνωσης […].
 
[…] Παράγωγο της εποχής αυτής είναι και η σύγχρονη εγκληματικότητα, κύρια γνωρίσματα της οποίας είναι η διεθνοποίηση, μέσω των συνεργασιών, των εγκληματικών ομάδων και τη διεύρυνση του αριθμού των υποψηφίων θυμάτων, η σχετικοποίηση της παραδοσιακής έννοιας του χώρου και του χρόνου τού εγκλήματος και η διευρυμένη χρήση τής τεχνολογίας […].
 
[…] Το έγκλημα αποτελεί επιχειρηματική δραστηριότητα και εμείς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε πλέον όχι μόνο τους παραδοσιακούς κακοποιούς, αλλά όπως εύστοχα περιγράφει ένας Βρετανός συγγραφέας, τους «ένοπλους επιχειρηματίες».
 
Τα δεδομένα αυτά, προκαλούν στους ανθρώπους αισθήματα αβεβαιότητας και ανασφάλειας. Ο σύγχρονος πολίτης απαιτεί ένα παρεμβατικό κοινωνικό κράτος, που λαμβάνει εκείνα τα μέτρα που αποκλείουν ή μετριάζουν στο ελάχιστο τις πιθανότητες έκθεσής του σε κίνδυνο […]».
 
Ο κ. Υφυπουργός προσδιόρισε τους δύο (2) βασικούς άξονες στο πλαίσιο της νέας  πολιτικής τάξης και ασφάλειας, για την τριετία 2008-2010:
Την εντός τριμήνου μείωση κατά 20% του προσωπικού των Επιτελικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Υποστήριξης με στόχο την αύξηση του αριθμού τών αστυνομικών για πεζές και εποχούμενες περιπολίες,
Την αναθεώρηση των υπαρχουσών και τη δημιουργία νέων δομών τής Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Ήδη έχει επισπευσθεί και υλοποιείται η αναμόρφωση του Πειθαρχικού Δικαίου, η ομογενοποίηση των Ειδικών Φρουρών και Συνοριακών Φυλάκων και η ψήφιση του Νομοσχεδίου για το βαθμολόγιο.
 
Πλέον αυτών, ειδικές επιτροπές θα προβούν στη μελέτη της νέας δομής Διοικήσεως και Δυνάμεων, με παραμέτρους τη διαχείριση των απαιτουμένων έναντι των διαθέσιμων πόρων (ανθρώπινου δυναμικού, προϋπολογισμού, υποδομών), την χρηστικότητα (καταλληλότητα, ευελιξία, ετοιμότητα, αναπτυξιμότητα, δυνατότητα παρατεταμένων αστυνομικών δραστηριοτήτων), την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα των Υπηρεσιών, λαμβάνοντας υπόψη τη χωροταξική και πληθυσμιακή συγκρότηση κάθε περιοχής, τη χαρτογράφηση της εγκληματικότητας, σε συνδυασμό με τις προτάσεις για το νέο διοικητικό χάρτη της Χώρας.
 
Ο κ. Υφυπουργός επεσήμανε ακόμη ότι για πρώτη φορά καθιερώνεται επιχειρησιακή αξιολόγηση των υπηρεσιακών μονάδων και των προσώπων, με σκοπό τον έλεγχο και τη βελτίωση της ικανότητας, ως προς την εκτέλεση του αστυνομικού έργου επί του πεδίου.
 
Παράλληλα, υλοποιούνται συμπληρωματικές δράσεις, όπως η έναρξη λειτουργίας, από 05/06/2008, του Κέντρου Επιχειρησιακών Αναλύσεων και Πληροφοριών και, από 15/6/2008, του Ενιαίου Κέντρου  Επιχειρήσεων Τάξης και Ασφάλειας.
 
                                                         
                                                                    

Τελευταίες Αναρτήσεις