Σα 8 Φεβρουαρίου 25
ΑρχικήΒουλγαράκης ΑρχείοΒουλγαράκης 20041-9-2004: Συνέντευξη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργου Βουλγαράκη στην εκπομπή του "ΑΘΗΝΑ 9,84": «ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ» με...

1-9-2004: Συνέντευξη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργου Βουλγαράκη στην εκπομπή του “ΑΘΗΝΑ 9,84”: «ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ» με το δημοσιογράφο ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΪΚΟ

Αθήνα, 1-9-2004

Β. ΠΑΪΚΟΣ: Ο κ. Γιώργος Βουλγαράκης, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης είναι στο τηλέφωνό μας. Κύριε Υπουργέ καλημέρα σας.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Καλημέρα.

Β. ΠΑΪΚΟΣ: Κύριε Υπουργέ είσαστε και εσείς απ τους ολυμπιονίκες και πήρατε χρυσό, οπωσδήποτε δηλαδή. Πήγατε πάρα πολύ καλά. Φαντάζομαι ότι τη Δευτέρα το πρωί θα βγάλατε αναστεναγμό ανακούφισης.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Νομίζω ότι η Ελλάδα το έκανε αυτό κ. Πάικο, διότι ήταν τόσο πολύ η πίεση που είχε ασκηθεί στη χώρα από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και την παγκόσμια κοινή γνώμη, που αυτός ο αναστεναγμός ανακούφισης φυσικά ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό των ανθρώπων που ήξεραν όλο το βάθος του εγχειρήματος, αλλά νομίζω και όλοι οι υπόλοιποι είχαμε τη δυνατότητα να αισθανθούμε υπερήφανοι και νικητές.

Β. ΠΑΪΚΟΣ: Αυτό είναι αλήθεια. Αισθανθήκαμε όλοι, αλλά εν πάση περιπτώσει τα πράγματα και προσωποποιούνται. Μην το παραβλέπουμε. Και οι επιτυχίες προσωποποιούνται και πιστώνονται. Δεν υπάρχει θέμα.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Με κολακεύει αυτό που λέτε.

Β. ΠΑΪΚΟΣ: Είναι αλήθεια. Γιατί;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Απ` την άλλη πλευρά όμως να πούμε ότι πίσω από κάθε επιτυχία ενός μεγάλου εγχειρήματος κρύβονται πάρα πολλοί άνθρωποι. Υπάρχει συστηματική δουλειά.

Β. ΠΑΪΚΟΣ: Ασφαλώς.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Και στην περίπτωση τη δική μας κ. Πάικο το σημαντικό δεν ήταν μόνο ότι υπήρξε ένα αποτέλεσμα που κανένας δεν περίμενε, εννοώ απ αυτούς που ήταν στο εξωτερικό, να υπάρξει.

Β. ΠΑΪΚΟΣ: Και στο εσωτερικό.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Και στο εσωτερικό, φυσικά. Αλλά υπήρξε με τον πιο διακριτικό και πιο υπεύθυνο τρόπο.

Β. ΠΑΪΚΟΣ: Αυτό είναι πέρα πάσης αμφιβολίας και είναι η μεγαλύτερή σας επιτυχία, ότι η ασφάλεια, αυτά τα θηριώδη μέτρα ασφάλειας, ήταν τόσο διακριτικά, που δεν ενόχλησαν, που δεν τα καταλάβαμε, που δεν τα κατάλαβε ο κόσμος.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Αυτό ήταν και το στοίχημα όμως.

Β. ΠΑΪΚΟΣ: Για πείτε μου κάτι, ένα ερώτημα που ανακύπτει ήταν, χρειάζονταν εντέλει όλα αυτά; Μήπως υπερβάλαμε; Μήπως πιεστήκαμε και υπερβάλαμε;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Δυστυχώς κ. Πάικο όλα χρειάζονταν. Κατ αρχήν η Ελλάδα ξεκινούσε από ένα πάρα πολύ χαμηλό σημείο από πλευράς προετοιμασίας ασφάλειας, διότι ούτε το προσωπικό ήταν εκπαιδευμένο, ούτε εμείς είχαμε ποτέ έρθει σε επαφή με περιβάλλοντα τα οποία μπορούσαν ενδεχομένως να αναδείξουν κρίσεις και συνεπώς η διαχείρισή τους ήθελε εξειδικευμένους ανθρώπους.

Β. ΠΑΪΚΟΣ: Ούτε είχαμε οργανώσει τέτοιο εγχείρημα. Δεν υπάρχει αμφιβολία.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Ούτε ποτέ στο παρελθόν είχαμε έρθει αντιμέτωποι με τέτοιου είδους μεγάλα γεγονότα. Συνεπώς ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για τη χώρα.

Β. ΠΑΪΚΟΣ: Και ήταν και η εποχή, ήταν η πρώτη μεγάλη διεθνής διοργάνωση μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Δεν υπάρχει αμφιβολία.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Πρώτον και δεύτερον, πάντα είχαμε στο μυαλό μας ότι απ το `68 και μετά, απ το Μεξικό, όλες οι διοργανώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων συνοδεύονταν από κάποιο περιστατικό μικρότερο ή μεγαλύτερο, είτε αεροπειρατεία, είτε απαγωγές.

Β. ΠΑΪΚΟΣ: Μας είχατε πει για το Σίδνεϋ ότι είχαν

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Απαγάγει αθλητές κλπ.

Β. ΠΑΪΚΟΣ: Λέτε ότι χρειάζονταν όλα αυτά, ότι δεν υπερβάλαμε.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Κατ αρχήν έπρεπε να δημιουργηθεί ένα πολύ εχθρικό περιβάλλον για ανθρώπους οι οποίοι πιθανόν

Β. ΠΑΪΚΟΣ: Κατά πάση επιβουλής.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Πρώτον. Δεύτερον, έπρεπε να υπάρξει η απαραίτητη υποδομή, η οποία θα μας έδινε τη δυνατότητα να πείσουμε τις 200 χώρες που μας έλεγαν συνεχώς ότι αν δεν μας πείσετε, δεν ερχόμαστε, να τους πείσουμε ότι μπορούσαμε να κάνουμε πράγματα, τα οποία ήταν και ο μεγαλύτερος κίνδυνος ουσιαστικά, κ. Πάικο.

Δηλαδή εμείς κάποια στιγμή βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το ερώτημα, πως θα πειστούν οι χώρες ότι εμείς όντως έχουμε κάνει το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε;

Β. ΠΑΪΚΟΣ: Θα μπορούσε να σας πει κάποιος όμως, ήταν πολλά τα λεφτά Γιώργο, κατά το «ήταν πολλά τα λεφτά Aρη» της ταινίας.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Ήταν, δεν υπάρχει αμφιβολία. Ήταν πάρα πολλά τα λεφτά και ήταν και πολύ μεγάλη η εμπλοκή των ανθρώπων που συμμετείχαν στο εγχείρημα αυτό. Γι αυτό δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Διερωτώμαι όμως, εάν δεν τα είχαμε πάρει αυτά, εάν δεν είχαμε πάρει τα μέτρα, αν δεν είχαμε κάνει όλα αυτά τα σχέδια κλπ.

Β. ΠΑΪΚΟΣ: Ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Και κάποια απ τις σημαντικές χώρες έλεγε, εγώ κύριοι την αποστολή μου δεν την στέλνω. Πως θα γινόταν αγώνας στην Ελλάδα;

Β. ΠΑΪΚΟΣ: Το άλλο ερώτημα που ανακύπτει βεβαίως, είναι τι είδους απόσβεση μπορεί να γίνει σε όλα αυτά. Απόσβεση πολιτική, απόσβεση οικονομική, απόσβεση ουσίας.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Κατ αρχήν έχω πάντα εγώ υπόψη μου ότι σε τέτοιου είδους εγχειρήματα δεν λογιστικοποιούνται τα μεγέθη μόνο. Δηλαδή εάν κανείς τα μετρήσει σε απόλυτες χρηματικές μονάδες, νομίζω ότι δεν θα τα αποδώσει ποτέ μ αυτή την έννοια.

Β. ΠΑΪΚΟΣ: Στο πολιτικό πεδίο εννοώ κυρίως.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Θεωρώ κατ αρχήν ότι θα υπάρξει μία απόσβεση ενός χρόνου, πρώτα απ όλα διότι η χώρα σήμερα έχει τις δυνατότητες να προσφέρει την υποδομή που χρειάζεται σε όσους θέλουν να επενδύσουν να έρθουν στην Ελλάδα.

Και το λέω αυτό διότι έχουμε πλέον υποδομές, έχουμε αεροδρόμιο, έχουμε λιμάνια, έχουμε δρόμους, έχουμε σταθμούς μεταφοράς.

Β. ΠΑΪΚΟΣ: Λέω σε επίπεδο ασφαλείας.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Όλα αυτά δημιουργούν ένα υπόβαθρο. Δεύτερον, η Ελλάδα είναι γνωστό σήμερα σε όλο τον κόσμο ότι είναι μία πολύ ασφαλής χώρα. Ασφάλεια τι σημαίνει; Σταθερότητα. Σταθερότητα τι σημαίνει; Ανάπτυξη. Θέλω να πω δηλαδή ότι όλα αυτά τα πράγματα δημιουργούν μία αλληλοσυσχέτιση σε πολύ μεγάλες κλίμακες, που δεν είναι εύκολο κανείς να αποτιμήσει.

Σε στενά επιχειρησιακό επίπεδο, η Ελληνική Αστυνομία και η Πυροσβεστική έχει ανανεώσει όλο το στόλο των αυτοκινήτων της. Αυτά τα παλιά περιπολικά που βλέπαμε, που γεμίζανε πετρέλαιο, πλέον δεν υπάρχουν. Δεύτερον, έχουμε εκπαιδευμένους ανθρώπους, οι οποίοι μπορούν να συμπεριφερθούν ευγενικά και αποτελεσματικά όταν τους ζητηθεί και εφ όσον αυτό το πράγμα είναι ενταγμένο σε μία ευρύτερη φιλοσοφία.

Β. ΠΑΪΚΟΣ: Είστε βέβαιος ότι θα διατηρηθεί αυτό; Θα το φροντίσετε δηλαδή.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Αυτό είναι το στοίχημα. Κοιτάξτε κ. Πάικο, δεν είναι εύκολο πράγμα να αλλάξεις τη ροή του γίγνεσθαι ενός κρατικού μηχανισμού, ο οποίος έχει συνηθίσει χρόνια τώρα να δουλεύει με κάποιους ρυθμούς. Όμως, αυτό που ζήσαμε τις 20 μέρες αυτές, που ήταν και για μένα ένα προσωπικό πείραμα, μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα πρότυπο που μπορεί κανείς να πει ότι αυτός είναι ο στόχος μου, εκεί θέλω να πάω.

Δηλαδή με συγχωρείτε, ο αστυνομικός ο οποίος σταματούσε τον πολίτη πολύ ευγενικά και του μιλούσε στον πληθυντικό, λέγοντάς του ότι σας παρακαλώ πάρα πολύ, μετακινήστε το αυτοκίνητό σας από εδώ απέναντι, γιατί να διαφέρει απ τον αστυνομικό ο οποίος μέχρι χθες μας έλεγε, φύγε από εδώ, άντε χάσου από εδώ πέρα.

Β. ΠΑΪΚΟΣ: Είναι ο ίδιος αστυνομικός και είναι διαφορετικές οι συμπεριφορές. Αλλά η πολιτική ηγεσία έχει καινούργια υποχρέωση τώρα να το επιβάλει.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Είναι ο πήχης αυτός όμως. Αυτός είναι ο πήχης, εδώ πρέπει να δουλέψουμε και είναι κάτι το οποίο χρειάζεται πολύ-πολύ προσπάθεια και πάρα πολύ κόπο. Δεν λέει κανείς πως είναι απλά πράγματα αυτά.

Β. ΠΑΪΚΟΣ: Στην προίκα που μας μένει, πέρα απ το στόλο της Πυροσβεστικής που ανανεώθηκε κλπ, έχει γίνει πολύ λόγος και παλιότερα, το είχαμε συζητήσει και μαζί για τις κάμερες που θα μείνουν. Ακούσαμε ότι κάποιες κάμερες έχουν αρχίσει να ξηλώνονται.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Κατ αρχήν απ τις κάμερες οι οποίες είχαν χρησιμοποιηθεί, χίλιες κάμερες αφορούν τις διάφορες εγκαταστάσεις αθλητικές, πολλές απ τις οποίες δεν θα χρησιμοποιηθούν στην παραολυμπιάδα. Αυτές έχουν αρχίσει να ξηλώνονται προσεκτικά, να τοποθετούνται σε ειδικές αποθήκες, διότι είναι πάρα πολύ προηγμένης τεχνολογίας μηχανήματα και είναι κρίμα απ το Θεό να καταστραφούν αυτά ούτως ή άλλως.

Όταν τελειώσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, όλα αυτά θα τα βάλουμε σε μία ζυγαριά και θα αποφασίσουμε όλοι μαζί, πως εμείς μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτή την περιουσία χωρίς να δημιουργήσουμε προβλήματα που να εφάπτονται των ατομικών δικαιωμάτων.

Β. ΠΑΪΚΟΣ: Θυμόμαστε που μας λέγατε για τη συνεργασία που θα επιδιώξετε με την Αρχή Προστασίας των Δεδομένων.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Με όλες τις Αρχές οι οποίες είναι;

Β. ΠΑΪΚΟΣ: Χθες είπατε και για τα κόμματα, ότι θα ανοίξετε ένα μεγάλο διάλογο και με τα κόμματα.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Ξέρετε κ. Πάικο τι με ενδιαφέρει; Με ενδιαφέρει ότι αυτή η υπόθεση πρέπει να αποενοχοποιηθεί. Δηλαδή δεν ενδιαφέρει κανέναν να παρακολουθεί κανέναν. Αυτό που έχει σημασία είναι να μπορέσουμε να κάνουμε όλοι μαζί κάτι καλύτερο για τη χώρα. Το λέω αυτό διότι υπάρχει μια ανησυχία την οποία την ακούω, την συμμερίζομαι, είναι και δική μου ανησυχία. Θα πρέπει να έχουμε πάντα την αίσθηση ότι σήμερα η Ελλάδα έχει ένα τεχνολογικό εξοπλισμό που μπορεί να τη βοηθήσει αποφασιστικά σε τομείς που παραδοσιακά πάσχει.

Ας πούμε στην τροχαία αστυνόμευση, σε περιπτώσεις κακοκαιρίας, δηλαδή σε χιονοπτώσεις, σε χιονοθύελλες, σε πλημμύρες.

Β. ΠΑΪΚΟΣ: Υπάρχει μια καχυποψία η οποία είναι και διεθνής, όχι εδώ στην Ελλάδα μόνο, όπου αυτό που είπατε, τη φράση αυτή που είπατε ότι κανέναν δεν ενδιαφέρει να παρακολουθεί κανέναν, δεν γίνεται πιστευτό. Δηλαδή η αντίληψη που υπάρχει διεθνώς, είναι ότι οι αρχές ή κάποιες αρχές ή κάποια συμφέροντα, έχουν ενδιαφέρον να παρακολουθούν.

Πρέπει επομένως, ανεξαρτήτως, αφού πιστεύετε αυτό, να πείσετε και γι αυτό.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Δεν υπάρχει αμφιβολία. Να σας πω και κάτι άλλο; Θα σας εκπλήξει αυτό που θα σας πω, αλλά αξίζει τον κόπο να `ρθείτε μια μέρα στο κεντρικό σύστημα του Υπουργείου να δείτε τα e-mail τα οποία παίρνουμε απ όλη την Ελλάδα. Στην Αθήνα και γενικά στις μεγάλες πόλεις, υπάρχει μία πολύ μεγάλη ανασφάλεια των πολιτών και αυτή η ανασφάλεια εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους και εκδηλώνεται και με διαφορετικές συμπεριφορές.

Εδώ αυτές τις μέρες δεχόμαστε έναν κατακλυσμό e-mail και τηλεφωνημάτων και με κάθε τρόπο επικοινωνία πολιτών;

Β. ΠΑΪΚΟΣ: Που ζητούν μεγαλύτερη αστυνόμευση.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Που λένε ότι όλα αυτά που κάνατε αυτή την περίοδο, με αστυνόμους, με κάμερες, αυτά μπορείτε να τα κρατήσετε; Είναι δε χαρακτηριστικό αυτό που θα σας πω, διότι κάνουμε μια εσωτερική δουλειά τώρα στο Υπουργείο, προσπαθούμε να κατανείμουμε γεωγραφικά τα τηλέφωνα που παίρνουμε. Είναι χαρακτηριστικό ότι απ όλες τις «υποβαθμισμένες» περιοχές της Αθήνας, είναι πολλαπλάσια τα αιτήματα αυτά.

Β. ΠΑΪΚΟΣ: Αισθάνονται μεγαλύτερη ανασφάλεια.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Δηλαδή θέλω να πω ότι βεβαίως υπάρχει μια μεγάλη ανησυχία όσον αφορά τα συνταγματικά δικαιώματα, αλλά και ο άλλος όταν σου λέει κύριε εγώ;

Β. ΠΑΪΚΟΣ: Και μια ανησυχία ως προς την ασφάλεια. Φαντάζομαι, επειδή σας ξέρω και προσωπικά, ότι δεν πέφτετε στην παγίδα να πειστείτε ή να δελεαστείτε απ αυτή την κατεύθυνση μόνο.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Εγώ είμαι σαφής σ` αυτά που λέω. Εμένα με ενδιαφέρει να υπάρχει αποτελεσματικότερη παρουσία του Υπουργείου, χωρίς αυτό να δημιουργεί παρεπόμενα προβλήματα στις συμπεριφορές στους πολίτες. Δηλαδή το νόημα δεν είναι να επιβληθεί κάποιος σε κάποιον άλλο. Το νόημα είναι να μπορέσουμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε τη ζωή μας με τέτοιο τρόπο, που να έχει πρακτικά ορατά αποτελέσματα.

Β. ΠΑΪΚΟΣ: Η διακριτικότητα αυτή που πετύχατε στην αστυνόμευση, πρέπει να διατηρηθεί και να νομιμοποιηθεί και να είναι και ουσιαστική.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Είναι ζήτημα και αντίληψης. Διότι αυτό το πράγμα έγινε εξαιτίας κάποιας αντίληψης που κυριαρχεί, κάποιας πολιτικής τοποθέτησης των πραγμάτων και κάποιας προσέγγισης.

Β. ΠΑΪΚΟΣ: Ναι, αλλά μήπως έγινε ένα είδος άσκησης, άντε για 15 μέρες να φερθούμε έτσι και μετά ξαναρχόμαστε; Δηλαδή μια πίεση επειδή ήταν περιορισμένο το διάστημα και μεγάλος ο στόχος.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Αυτό είναι μία πολύ καλή ερώτηση. Ξέρετε, σε πολλούς παράγοντες του εξωτερικού, δεν μπορούσε κανείς να απαντήσει εύκολα, στο ότι που είναι οι αστυνομικοί; Εγώ δεχόμουν τηλέφωνα από ομόλογούς μου υπουργούς τις πρώτες μέρες που είναι η αστυνόμευση. Τους έλεγα εγώ, ελάτε.

Β. ΠΑΪΚΟΣ: Είναι παντού. Απ ότι μας αποκαλύψατε υπήρχαν και αστυνομικοί ντυμένοι εθελοντές.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Εθελοντές, φωτογράφοι.

Β. ΠΑΪΚΟΣ: Καλά είναι αυτά.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Εγώ δεν μπορούσα να κινδυνεύσω μεσούντως των Ολυμπιακών Αγώνων, ούτε τους διάφορους αθλητές που ήταν η αφρόκρεμα του κόσμου κλπ, αλλά από την άλλη μεριά, πρώτον δεν δεχόμουν ξένους ενόπλους σε καμία των περιπτώσεων να πατήσουν το πόδι τους μέσα και δεύτερον, με ενδιέφερε αυτοί που θα ήταν, να είναι ελεγμένοι και με τεστ προσωπικότητας, δηλαδή να ξέρω ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι διακριτικοί, ευγενικοί, αποτελεσματικοί και κόσμιοι. Και αυτό φάνηκε.

Β. ΠΑΪΚΟΣ: Και θα μείνουν έτσι ελπίζω. Μια ερώτηση να μου επιτρέψετε και για τους προσωπικούς σας στόχους. Κάποιος θα αισθανόταν στη θέση σας ίσως, ο Βουλγαράκης πέτυχε, έκλεισε έναν κύκλο, καιρός να πάει αλλού. Δηλαδή καιρός να πάει αλλού σε άλλα πόστα.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Αυτά ο Πρωθυπουργός τα ξέρει. Είναι αλλουνού δουλειά αυτή.

Β. ΠΑΪΚΟΣ: Ο Πρωθυπουργός τα ξέρει και ο Πρωθυπουργός τα αποφασίζει. Υπάρχουν όμως και οι επιθυμίες. Εσείς δεν μπαίνετε στον πειρασμό αυτό;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Όχι, εγώ ξέρω ότι από την ώρα που είμαι μέλος μιας κυβέρνησης, προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου με την καλύτερο δυνατό τρόπο και εφαρμόζω το δόγμα, το κεφάλι κάτω και δουλειά. Αυτό είναι το δόγμα που έχω από παιδί εγώ, κ. Πάικε.

Β. ΠΑΪΚΟΣ: Μου είχατε πει και εμένα πριν από καιρό, ότι το συγκεκριμένο υπουργείο προσλαμβάνει στρατηγικές ιδιότητες και αναβαθμίζεται ουσιαστικά.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Νομίζω έχει γίνει πολιτικό υπουργείο. Εκτός από το επιχειρησιακό κομμάτι είναι και πολιτικό το υπουργείο. Και φαίνεται αυτό, διότι χειρίστηκε θέματα σε πολιτικό επίπεδο, τα οποία είχαν σχέση με μεγάλου μεγέθους αποφάσεις, που σε πολύ μεγάλο βαθμό σηματοδοτούσαν και πολιτικά τις επιλογές της χώρας.

Β. ΠΑΪΚΟΣ: Επομένως να λέγαμε ότι επιθυμείτε να παραμείνετε εκεί;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Εγώ επιθυμώ αυτό το οποίο η κυβέρνηση νομίζει ότι είναι χρησιμότερο κάθε φορά. Δεν επιθυμώ εγώ τίποτα συγκεκριμένο. Δεν είναι δικό μου θέμα αυτό. Αυτό είναι θέμα του Πρωθυπουργού. Εγώ κοιτάξτε κ. Πάικο, θέλω να σας πω με την ευκαιρία ένα πράγμα. Κατ αρχήν δεν ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων, οι οποίοι μόλις θεωρήσουν ότι έχουν μία επιτυχία καβαλάνε ένα καλάμι 15 μέτρα και αρχίζουν να κάνουν δηλώσεις.

Αυτό με εκνεύριζε από παιδί πρέπει να σας πω και εξακολουθεί να με εκνευρίζει. Δεύτερον, δεν πίστευα ποτέ στις βεντέτες και στις ντίβες της πολιτικής. Είναι το είδος που απεχθάνομαι κατά κανόνα εγώ. Τρίτον, θεωρώ ότι ο κάθε άνθρωπος όταν του δίνεται μια δυνατότητα να δείξει αν μπορεί να κάνει πράγματα, πρέπει να τα κάνει και είμαι οπαδός του αρχή άνδρα δείκνυσι.

Θεωρώ εγώ, ότι αυτό το πόστο το οποίο μου έχει εμπιστευτεί ο Πρωθυπουργός, μου έκανε την πολύ μεγάλη τιμή, πρέπει να το υπηρετήσω για όσο χρόνο αυτός πιστεύει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν νομίζω να μπορώ να γίνω πιο σαφής.

Β. ΠΑΪΚΟΣ: Όχι, είστε σαφής, δεν υπάρχει αμφιβολία. Αλλωστε κάποια πράγματα πιστώνονται πρώτα-πρώτα και στη συνέχεια εξαργυρώνονται ακόμα και ερήμην των επιθυμιών του συγκεκριμένου προσώπου.

Να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ και να σας συγχαρώ και πάλι. Καλή συνέχεια.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Να είστε καλά. Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Β. ΠΑΪΚΟΣ: Γεια σας.

Τελευταίες Αναρτήσεις